Undervisningen:

På Gram Efterskole har vi niveaudelt undervisning i tre hovedfag:
Dansk, Matematik og Engelsk.

Niveaudelingen er foretaget med udgangspunkt i at kunne imødekomme og tilgodese den enkeltes behov. Dette giver gode muligheder for videre faglig udvikling. I alle andre fag modtager man undervisning på sit klassetrin. Der er desuden mulighed for at få specialundervisning i dansk og matematik.

Vi tilbyder 2. sprogs dansk. Lektiehjælp tilbydes 4 gange om ugen.

Obligatoriske fag i 8 og 9.klasse:

Dansk, Matematik, engelsk, tysk, fysik, geografi, biologi, historie, samfundsfag, kristendom og idræt.

Obligatoriske fag i 10.klasse:

Dansk, Matematik, engelsk, tysk, fysik, og idræt. Desuden har vi to timer per uge der hedder 10.klar, hvor de unge lærer alt hvad der er værd at vide om økonomi, arbejde og uddannelse efter 10.klasse. Det foregår på følgende måde og med følgende emner:

Teambuilding
Oplægsholdere
Brobygning
Præsentation
Jobansøgning
OSO
Jobsamtale
Intro uddannelser
Nem ID
Egen bolig
SU/fagforening
Lånefælden
Budget
Rollespil
Coaching
Skriftlige prøver

9. og 10. klasse forbereder sig på folkeskolens afgangsprøve FSA og FS10.

Klasserne har undervisning i alle almindelige fag, men ikke altid på almindelig vis. Der vil være projekter og anderledes uger inden for de humanistiske, naturvidenskabelige og sproglige fag.

Linjefag:

Vi har fem linjefag som foregår samtidig, derfor kan du kun have et linjefag af gangen. Til gengæld har du mulighed for at skifte linjefag halvårligt (to gange på et år). Du må gerne blive på dit linjefag hvis det er det du brænder mest for, men du har også muligheden for at prøve noget nyt.

Du kan læse om de enkelte linjefag på forsiden.

Du kan læse mere om undervisningen her